Terug

Pedicure worden?

Christel

Hallo,

 

Ik zit erover te denken om een opleiding te gaan volgen tot pedicure. Nou zou ik graag willen weten of iemand weet of er in Noord-Enschede nog behoefte is aan een pedicure? Er zijn er aardig wat in Enschede maar in dit deel van de stad zitten er maar weinig. Hoe zou ik erachter kunnen komen of die behoefte bestaat?

 

Alvast bedankt,

 

Christel


1 Antwoord

Antwoord van Les Pieds Uitgeverij

Beste..................

Je kunt eens een onderzoek verrichting in je woonomgeving? Hieronder een voorbeeld uit Enschede. Via internet, goudengids, ik zoek een pedicure, Gem. enschede, HBA,Provoet etc. kun je heel veel vinden. Kies wel het juiste opleidingsinstituut bij je in de buurt, dat is Pediroda 0548-545077. Over de IMKO regent het klachten!!! 

Ik hoop je hiermee te hebben geholpen om een keus te maken?

Hartelijke groet,

een collega

Ontwikkelingen in de marktDe markt voor de voetverzorging is een groeiende markt. Door het ouder worden van de bevolking(de vergrijzing) zal het aantal mensen dat een beroep doet op de pedicure toenemen. Ook de mogelijkheid dat de zorgverzekeraar een deel van de kosten betaald, maakt het voor een groot aantal mensen betaalbaar en daardoor toegankelijker. Door de steeds strenger wordende eisen en richtlijnen die de overheid zal gaan hanteren, zullen de zorgverzekeraars in de toekomst steeds meer alleen die behandelingen vergoeden die door een geregistreerd en erkend MEDISCH pedicure wordt uitgevoerd.          Nederland Enschede In mijn wijk/buurt         Aantal bij de KvK ingeschreven Medisch Pedicures  245 0 0 Aantal bij de KvK ingeschreven Pedicures 25.970 112 4 Aantal podologen/therapeuten 485 7 1 Aantal pedicures in mijn wijk (gegevens van Provoet):       Nagelbeugeltechniek   8 1 Orthesiologie   6      0         Diabetische voet   57       1 Reumatische voet   30       1 Schimmeldiagnostiek   3 0 Inwoners  aantal 1 januari 2010 Gemiddeld  besteedbaar inkomen   157.00017.300 10.24015.400 Aantal inwoners ≥ 50 jaar   49.500 1600

Bron: KvK en branche organistatie Provoet