Terug

Hoe kan een kind met kalknagels het best geholpen worden?

D Nieborg

Mijn dochter heeft vanaf haar 2e een kalknagel. Dit is in de loop der jaren uitgebreid naar 3 teennagels. Ze is nu 10 jaar. Diverse keren heb ik (ook via huisarts) een schimmeldodende tonic (daktarin nagellak) gebruikt. Afgelopen half jaar weer een nieuwe poging gewaagd met Nailner (via drogist), maar het helpt niet en de schimmel lijkt zelfs verder uit te breiden. Ze schaamt zich voor haar voeten. Welke behandeling helpt (volgens huisarts is er een pil, maar moet ze eerst 18 jaar zijn)?


1 Antwoord

Antwoord van ALL FEET Pedicure

Een schimmelnagel kan op 2 manieren worden behandeld. Zowel middels een inwendige medicatie als middels een uitwendige medicatie. De inwendige medicatie is alleen te verkrijgen via de huisarts. Dit betreft een kuur die ongeveer 3 maanden duurt. De geneesmiddelen bereiken de nagel via het bloed.

De uitwendige medicatie werkt middels een antischimmelnagelproduct dat via de drogist te verkrijgen is.

Veelal blijft met deze middelen het gewenste resultaat uit terwijl dit niet nodig is. Dit komt door verkeerd gebruik.

Het is erg belangrijk om met het volgende rekening te houden.

- Het middel moet consequent worden gebruikt. Het is geen wondermiddel dat na 1 keer opbrengen wonderen vericht.

- Het aangroeien van een nieuwe gezonde teennagel duurt ongeveer 12 maanden. Zeker bij een zwaar aangetaste nagel duurt het wel even voordat uitwendige medicatie verbetering laat zien.

- Er dient voor gezorgd te worden, dat de uitwendige medicatie goed in de kalknagel kan doordringen. Dit kan het beste bereikt worden door een pedicure met een freesje de nagel te laten bewerken voordat de medicatie wordt aangebracht.