Medisch Pedicure Jeannette


Beneden Oosterdiep 54 9641 JE Veendam
0640331225 Klik om te bellen

Over Medisch Pedicure Jeannette

Medisch Pedicure Jeannette gediplomeerd medisch pedicure.
info
Wat zijn schimmelnagels?

Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. De nagel is dan geinfecteerd met een schimmel/gistinfectie van o.a. Candida albicans, Trichophytum x of Microsporum. Vaak ook ontstaat het doordat een huidschimmel, vaak een voetschimmel dus, overslaat op de teennagels. Voetschimmel wordt veroorzaakt door soms dezelfde schimmelsoorten of gisten. Maar er zijn ook schimmels die wel voetschimmel (huiduitslag op de voeten) maar geen schimmelnagels veroorzaken. Deze voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd.


Sommige mensen zijn vatbaarder voor schimmels dan andere, waarschijnlijk door kleine verschillen in zuurgraad, algemene weerstand en de gesteldheid van de huid. Helemaal voorkomen is dus moeilijk, men kan wel voorzorgsmaatregelen nemen, voeten goed afdrogen, vooral tussen de tenen, iedere dag schone sokken aandoen en/of een schimmeldodend poeder in uw sokken te doen. Ook is een goede tip: 1x per week de douchebak van uw douche met Dettol ontsmetten als preventieve maatregel. Dettol is namelijk bacterie- en schimmeldodend!Kalknagels/schimmelnagels kenmerken zich als volgt:

- oppervlakkige verkleuring van de nagel, soms met een enigszins streperig patroon

- omhoog komen van de teennagel door hoornvorming onder de nagel

- loslaten van de teennagel aan de bovenkantKalknagels en schimmelnagels zijn vaak moeilijk te bestrijden. Er is een sneldrogende contactgel tegen de ontwikkeling van nagelschimmels. De veroorzaker is een schimmel/gistinfectie van o.a. Candida albicans, Trichophytum x of Microsporum. Ook kan het mogelijk een combinatie van gisten, schimmels en/of bacteriën zijn. De contactgel wordt dan op de nagelplaat van de geïnfecteerde nagel gebracht en licht ingewreven. Hierbij kunnen meteen de naastgelegen nagels mee worden ingewreven. Het kan ook goed helpen om eerst de nagelplaat te laten dunslijpen door de pedicure. Bij schimmelnagels is het altijd goed om eerst een keer naar een pedicure te gaan, die de nagels kan behandelen en de juiste adviezen kan geven. Daarnaast kunt U de nagels ook zelf behandelen volgens die adviezen

Foto's

Medisch Pedicure Jeannette in het kort

Pedicure aan huis

Ja

's avonds geopend

Ja

Behandelingen

Eelt
Ingegroeide nagels
Kalknagels
Kloven
Likdoorns

Certificeringen

Medisch pedicure

Onze locatie

Medisch Pedicure Jeannette


Beneden Oosterdiep 54 9641 JE Veendam
0640331225 Klik om te bellen