sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Louise Wentland / Umbriëllaan 23 / 7-9
    1705 ME Heerhugowaard
  • 06-41336053

Medische voetzorg Heerhugowaard, Medisch Pedicure & Oncologisch voetzorgverlener

De pedicure voetverzorger bij u in de buurt voor medische en cosmetische voetverzorging en het juiste advies. Voetverzorging ter preventie, bij klachten en als verwennerij!
U ontvangt een volledige pedicurebehandeling wat bestaat uit o.a.: het verwijderen van eelt, likdoorns en kloven, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en het oplossen van nagelproblemen. Ik geef u zo goed mogelijk advies en zal klachten zoveel mogelijk opsporen en wegnemen.

De praktijk heeft de beschikking over 2 locaties de Hoofdlocatie bevindt zich op de eerste etage, adres Louise Wentland 23 Heerhugowaard. De 2e locatie is rolstoeltoegankelijk en is gevestigd bij Ann Taveirne Fysiotherapiepraktijk aan de Umbriëllan 9 te Heerhugowaard. Beide praktijken zijn aangesloten bij ProVoet en geregistreerd in het KRP (Kwaliteits Register voor Pedicures van ProCert) om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke)vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Ook is de praktijk lid van Stipezo en de NMMV.

Ik ben in het bezit van het diploma Medisch Pedicure: De medisch pedicure ( MBO-niveau 4 ) is breed opgeleid, zij kan alle zogehete risicovoeten behandelen, deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de Medisch Pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druktecchnieken. Daarmee vergroot zij de de behandelmogelijkheden van complexere voet -en nagelproblematiek.
Tevens is de pedicure gespecialiseerd in voetverzorging voor oncologiepatiënten OVV

De Medisch Pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandelend) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders, o.a.: de podotherapeut.

Ook ben ik gespecialiseerd in schimmeldiagnostiek (Onderzoek en behandeling van schimmel/kalknagels).

In 2014 heb ik de opleiding tot oncologisch voetzorgverlener met succes afgerond en ben ik in het bezit van het diploma Oncologisch Voetzorgverlener (OVV). Dit betreft een nieuwe opleiding. Eén op de drie mensen krijgt kanker, dus is het belangrijk om veilige voetzorg te kunnen verlenen.Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen in het Medisch Centrum Alkmaar, Hospice Alkmaar en het Inloophuis 't Praethuys.
De zorg voor de voeten bij mensen met de ziekte kanker is zeer belangrijk omdat de behandelingen tegen kanker heel veel bijwerkingen kunnen geven aan de voeten zoals: Neuropathie, pijn in handen en voeten, functievermindering in vooral de vingers, verstoring van koude- en warmtegevoel, krachtverlies benen en/of armen, spier- en gewrichtspijn.
Huid aandoeningen, zoals: droge huid, infecties, ontstekingen, hyper- of hypo pigmentaties, huiduitslag, overgevoelig voor de zon, pijnlijke ontstoken blaren op wrijfplaatsen.
Nagel aandoeningen, zoals: nagels breken/scheuren/splijten, ribbels op nagels, brokkelige nagels, loslatende nagels, horizontale donkere strepen op nagels, schimmelinfecties, hyperkeratosis.
Hand/voet syndroom: Reactie van de huid van de handpalmen en voetzolen. Mogelijke klachten kunnen zijn: jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, schilferende of vervellende huid, zwelling, blaren en infecties (strak gespannen huid mogelijk met blaren).
Andere mogelijke bijwerkingen: verminderde aanmaak bloedcellen, bloedarmoede / neiging tot bloedingen, langere wondgenezing periode + 9 dagen of langer, ontregelde bloedsuiker, lymfeoedeem.
Als oncologisch voetzorgverlener heb ik contact met de behandelende Oncoloog/arts en kunnen de voeten verzorgd worden na toestemming. De Oncologisch VoetzorgVerlener voert eerst een intake/screening uit alvorens de behandeling gestart wordt. Ik ben als OVV lid van de Nederlandse Maatschappij van/voor Medisch Voetzorgverleners (NMMV) en Stichting OOK.

Jaarlijks (in de maand mei) organiseer ik een Vivaverwendag voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Neem een kijkje op: www.facebook.com/verwendagheerhugowaard

Tevens ben ik werkzaam in diverse instellingen als Medisch Pedicure en werk ik als Praktijkdocente op een opleidingsinstituut voor uiterlijke verzorging.

Neem een kijkje op mijn website:
www.medischevoetzorgheerhugowaard.nl

Medische voetzorg Heerhugowaard staat voor professionele pedicurebehandeling, persoonlijke aandacht en deskundig advies op maat.


Foto's van Medische voetzorg Heerhugowaard, Medisch Pedicure & Oncologisch voetzorgverlenerMedische voetzorg Heerhugowaard, Medisch Pedicure & Oncologisch voetzorgverlener in het kort

In het weekend geopend:

Nee

's avonds geopend:

Ja

Pedicure aan huis:

Nee