Eelt verwijderen

WAT IS EELT? Het is een natuurlijke reactie op extra druk van de huid. Het lijkt onschuldig en is dat ook maar overmatig is het vaak de oorzaak van vervelende klachten?

HOE KRIJG JE HET EN HOE KUN JE EELT VERWIJDEREN?

Eelt dient als beschermlaag. Aan de voeten hebben we ook een dergelijke beschermlaag bijvoorbeeld op de bal en onder de hiel, de plaatsen waarop wij staan, de 'drukpunten'. Voor het verwijderen zijn pleisters, vijlen of frezen. Bij veel mensen wordt de beschermlaag te dik en veroorzaakt pijn bij het lopen. Dan hebben we te maken met overtollig eelt, vaak in combinatie met likdoorns.

VERKEERD SCHOEISEL EN EELT VERWIJDEREN

Vaak zijn te kleine of te nauwe schoenen de oorzaak. Ook te wijde schoenen kunnen de oorzaak van zijn, dit komt omdat er een constante wrijving is tussen de schoen en de huid. Het verwijderen van eelt alleen heeft geen zin. Ook het klemmende en knellende schoeisel dient vervangen te worden. Door goed schoeisel kunt u verdere problemen voorkomen. Met verkeerd schoeisel zullen de klachten terug blijven komen.

BEZOEK DE PEDICURE VOOR EELT VERWIJDEREN!

Heeft u last van overmatige verdikte huid onder de voeten dan adviseren wij u een Pedicure te bezoeken. Zij zorgt voor het eenvoudig behandelen van de voetproblemen. Ook kan ze de oorzaken bepalen en preventieve maatregelen adviseren. U bent vanzelfsprekend vrij in het volgen van deze adviezen.

Op November 2, 2013